Over Ons

Het gaat er niet alleen om wat je weet, of vindt, maar ook over hoe je iets zegt, of opschrijft en laat zien. De kwaliteit van onze communicatie bepaalt onze effectiviteit en overtuigingskracht. De manier waarop jij en je woorden overkomen, bepalen het verschil tussen wantrouwen en vertrouwen, tussen geloofwaardigheid en ongeloofwaardigheid.

In onze aanpak vormt een scherpe analyse van jouw doelen en de doelgroep de basis voor de juiste verhaallijn. Samen selecteren we de krachtigste ingrediënten, waarbij we voor een goede mix tussen feiten, meningen en emotie zorgen. Daarbij maken we gebruik van kennis gebaseerd op de klassieke retorica en neurowetenschappen. Daarmee helpen we u effectiever te communiceren: met advies, door middel van training en coaching en  als speech- en ghostwriter.

Mediatrainingen

Praten met de pers is een vak. En het ene medium bedient een ander publiek en hanteert een ander format dan het andere. Het interview met Nieuwsuur zal anders verlopen dan het interview met de verslaggever van de lokale krant. Onze trainingen worden op uw omstandigheden en behoeften aangepast. Voor de cameratrainingen werken we samen met Mareef film. We maken gebruik van dezelfde camera-apparatuur als veel televisiezenders. U komt daarmee niet alleen in een levensechte setting terecht, maar we kijken ook direct na de interviews terug hoe uw verhaal overkomt en wat er eventueel nog verbeterd kan worden.

Speechen en presenteren

Elke goede toespraak of presentatie begint met een scherpe publieksanalyse. Waar komen ze voor? Wat willen ze horen en wat willen ze niet horen? Wat wilt u bereiken met uw speech? Wat voor een spreker bent u? Met de antwoorden op die vragen gaan we aan de slag, zetten we een verhaallijn op en polijsten we dat verhaal. Daarna zetten we gezamenlijk de puntjes op de i. Daarbij kunnen we u ook helpen met het gebruik van hulpmiddelen, waarbij geldt dat u niet de voice-over van uw powerpoint wordt, maar uw presentatie u helpt uw verhaal te vertellen en boodschap over te brengen.

Een goed verhaal is echter niet altijd een garantie voor een geslaagde presentatie. Minstens zo belangrijk is de manier waarop u dat verhaal brengt. Uw non-verbale communicatie tijdens dat optreden, uw timing, accenten. In de trainingen speechen en presenteren werken we daarom samen met trainingsacteur en regisseur Willeke Visser. Na het maken van de toespraak en/of presentatie werkt u onder haar leiding verder aan een perfecte presentatie. Tijdens die training komen ook steevast zeer scherp de echt sterke en zwakke passages naar voren, waar we dan gezamenlijk nog wat aan kunnen veranderen. In de praktijk zien we verhalen dan nog krachtiger worden en verhalen worden die uw publiek niet meer vergeet.

Tekstproducties en whiteboardanimaties

Soms wil je alleen maar zenden. Een ingezonden stuk voor de krant of vakblad, een tekst op uw website, of dat handzame boekje waarin precies staat wie u bent, waar u vandaan komt en waar u voor staat. Samen met u kijken we naar het beste medium en verzorgen de tekst of het scenario en samen met Mareef-film maken we er een verhelderende whiteboard animatie van. 

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via info@communicatiekracht.eu of via onze contactpagina.

Arian Kuil

+31 (0)612043970


Marike van Woerkom

+31(0)6 41046001